چوب پلاست ها در زندگی چه کاربردی دارند
چوب پلاست ها عنوان جدیدی هستند که در گروه مواد کامپوزیتی قرار گرفته و در واقع همان چوب پلاستیک می باشند و متشکل از گرانول چوب یا پودر چوب با مقدار مشخصی از مواد پلیمری است. کاربرد چوب پلاست در دنیای امروز بسیار زیاد و رایج شده و در هر مکانی به چشم می خورد. در ساختار چوب پلاست فیبر چوب و ترموپلاستیک دیده می شود. چوب پلاست ها در ابعاد و قالب های متعدد و به روش اکستروژن تولید و روانه بازار می شود.
این محصول با در هم آمیخته شدن پلاستیک و گرد چوب به دست آمده و در دمایی بالاتر از ذوب پلیمرها با یکدیگر مخلوط می شوند. با توجه به پلاستیکی بودن این محصول، مشکلات نماهای چوبی در آن مشاهده نمی شود.
چوب پلاست ها به دلیل دارا بودن جنس پلاستیکی قابلیت جذب آب را نداشته و لذا فاقد مشکلات بیولوژیکی چوب های طبیعی هستند. همچنین این کالا دارای سطح غیر لغزنده و ضد خش بوده و این ویژگی باعث شده در سطوح مرطوب هم قابل استفاده باشد.
با توجه به این موضوع که در این کالاها چوب کمتری به کار رفته و به جای چوب از پلاستیک قابل بازیافت استفاده شده، طبیعت دوست نام دارند.
کاربرد چوب پلاست در نمای ساختمان
مواد سازنده چوب پلاست ها
معمولا چوپ پلاست ها از بخش های مختلفی تشکیل شده اند که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بخش چوبی : بخش چوبی این محصول بیشتر شامل پودر خاک اره، فیبر چوب و… می باشد.
ترموپلاستیک ها : این بخش از چوب پلاست ها بیشتر به مواد بازیافتنی اختصاص دارد که این مواد بازیافتنی شامل پلی اتلین ها، پروپینیل ها و پلی وینیل کلرایدها می باشند، البته باید عنوان کرد که چوب پلاست های پلی اتیلنی متداول تر از سایر چوب پلاست ها می باشند. شاید بتوان گفت یکی از دلایل کاربرد چوب پلاست در ساخت منازل، شهرسازی و … استفاده آن از مواد بازیافتنی در ساختارش است.
مواد افزودنی : این بخش از محصول شامل عوامل رنگ دهنده، جفت کننده، تثبیت کننده های UV و روان کننده ها که به رسیدن به نتیجه نهایی محصول کمک می کنند.
این مواد پس از ترکیب در دستگاه های اکسترود تشکیل یک خمیر قوام گرفته را داده که ماده اولیه آن، کامپوزیت یا چوب پلاست ها می باشد. پس از آن مطابق با نوع کاربرد چوب پلاست ها، قالب گیری انجام شده تا کاملا خشک شود و در نهایت مورد استفاه قرار گیرند.
چوب پلاست در حیاط سازی
مهم ترین کاربرد های چوب پلاست
چوپ پلاست ها کاربرد های متنوعی دارند. از متداول ترین کاربرد چوب پلاست ها عبارت اند از:
کف پوش چوب پلاست: این کف پوش ها معمولا در فضای باز کاربرد بسیار زیادی دارد از جمله دور استخر، محوطه سازی، مسیرها و…
نمای ساختمانی چوب پلاست: این محصول با توجه به اینکه از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است در برابر شرایط جوی آسیب پذیر نبوده و به همین علت برای نمای ساختمان ها از این محصول استفاده می شود.
دیوار پوش ها: یکی از زیباترین کاربرد چوب پلاست ها استفاده از آن به عنوان دیوار پوش است. این قطعات در رستوران ها، کافی شاپ ها و مراکز تجاری و اداری مورد استفاده قرار میگیرد.
نرده چوب پلاست: با توجه با کارایی و دوامی که چوب پلاست ها دارا هستند در بالکن ها، تراس ها، محوطه فضای سبز و… به کار می روند.
گلدان چوب پلاست: چوب پلاست ها با توجه به مقاومتی که در برابر آب و رطوبت دارند نقص گلدان های چوبی را بر طرف کرده و به همین علت می توانند جایگزین خوبی برای گلدان های چوبی باشند.
سقف کاذب: این نوع سقف ها معمولا در مراکز تفریحی و عمومی کاربرد داشته و به عنوان یک گزینه ایده آل و جذاب مورد توجه قرار می گیرد.
نمای نزدیک چوب پلاست
کاربرد چوب پلاست در دکوراسیون
همان طور که گفته شد از جمله کاربرد چوب پلاست ها، استفاده از آن در دکوراسیون داخلی و دکوراسیون خارجی است که از جمله می توان به: سقف کاذب، پارتیشن ها، گلدان ها، نرده ها، نمای ساختمانی، دیوار پوش ها، کف پوش ها و … اشاره کرد.
کاهش یافتن قیمت نهایی چوب پلاست ها به دلیل اضافه کردن چوب به پلاستیک می باشد و باعث کمتر شدن ضریب حرارتی و بالا رفتن ضریب کشسانی پروفیل چوب پلاست می گردد. همچنین چوب آسیاب شده غربال در کامپوزیت های چوب پلاست مورد استفاده قرار می گیرد.
کاربرد چوب پلاست در مبلمان شهری
یکی از عمده ترین کاربرد چوب پلاست ها در تولید مبلمان شهری است. امروزه با توجه به اهمیت موارد زیست محیطی، بازیافتی و ایمنی استفاده از چوب پلاست ها باعث شده تا قطع درختان جنگلی به دلیل استفاده از چوب کاهش چشمگیری یابد.
متداول ترین محصولات چوب پلاست که در مبلمان شهری استفاده می شوند عبارتند از:
نیمکت های شهری
میزها
پرگولاها
آلاچیق ها
محوطه پارک ها
سطل های زباله
کانکس ها
تابلو های شهری
با توجه به اینکه مبلمان شهری همواره در معرض آسیب دیدگی قرار دارد و با توجه به شرایط آب و هوایی امکان خرابی در آن ها بسیار بالا است. افزایش عمر مفید یکی از فاکتورهای اصلی در تولید مبلمان شهری می باشد. چوب پلاست ها از عمر بالا و کیفیت قابل قبولی برخوردار بوده که می تواند در تولیدات شهری بسیار مفید واقع شوند و کمتر در معرض خرابی و استهلاک قرار گیرند.
نکاتی که الزاما باید در چوب پلاست هایی که برای مبلمان شهری مورد استفاده قرار می گیرند رعایت شوند عبارتند از:
دوام و عمر بسیار بالا
ثبات رنگ محصولات
مقاومت نسبت به خط و خش
مقاومت نسبت به سایش
مقاومت فشاری مناسب
نمونه نیمکت چوب پلاست
روش های مختلف تولید چوب پلاست
تولید پروفیل های چوب پلاست روش ها و شیوه های متعددی دارد که بخشی از این روش ها عبارتند از :
تولید از طریق اکستروژن: در این روش دستگاه اکسترودر جزو هسته اصلی سیستم تولید چوب پلاست محسوب شده و هدف اصلی آن ذوب کردن پلیمرها و ترکیب کردن آن ها با چوب و مواد افزودنی در فرایند است. درواقع مواد اولیه در مرحله آغازین با هم ترکیب می شوند سپس با عبور از دستگاه اکسترودر و قالب های مخصوص آن به صورت پروفیل چوب پلاست از دستگاه خارج می شوند.
سیستم تک ماردونه: این سیستم از ساده ترین سیستم های تولید پروفیل چوب پلاست می باشد. در واقع این سیستم از بخش هایی مانند ذوب کردن، اندازه گرفتن و محفظه ای برای خروج مواد، تشکیل شده است. در این مرحله موادهای حاصله از اکسترودر تک ماردونه از پلت های پلیمری پر شده و با فیبر ترکیب می شود. در این مرحله ممکن است یک خشک کن برای خشک کردن پلت ها مورد نیاز باشد. روش ورود مواد به وسیله نیروی جاذبه اتفاق می افتد و مکانیزم ذوب کردن توسط حرارت محفظه و تنش ماردون خواهد بود.
سیستم دو ماردون با سیستم خلاف جهت: این سیستم در مواردی همچون هنگام استفاده از پلیمرهای حساس، اکستروژن دمای پایین برای فیبرها و فوم ها، مواد غیر کامپاندی، موادی که تزریق آن ها به عنوان خوراک دشوار است و موادی که نیاز به گاز ربایی دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این سیستم می تواند آرایش مادون موازی یا مخروطی داشته باشد.
چوب پلاست در سقف
نحوه نصب پروفیل چوب پلاست
به طور کلی نصب پروفیل چوب پلاست ها دشوار نبوده و به آسانی قابل نصب است. اما باید به نکات مهمی که در نصب لازم است توجه کافی داشت.
مراحلی که برای نصب چوب پلاست ها تعریف شده است عبارتند از :
زیرسازی یا شاسی کشی
رنگ آمیزی پروفیل ها
کف سازی پروفیل ها
فاصله گذاری مناسب بین پروفیل ها
کلام آخر
امروزه و در جهان کنونی مسئله های بهداشتی، بازیافتی و زیست محیطی مورد توجه بسیاری مردم واقع شده است و همواره تلاش بشر بر این بوده تا این مشکلات را تا حد زیادی بر طرف کند. یکی از راه حل های مسائل زیست محیطی استفاده از چوب پلاست ها است که با توجه به کاربردهایی که دارند می توانند گامی موثر در جهت حل مشکلات زیست محیطی و زندگی مردم باشند. چوب پلاست ها محصولاتی دوستدار محیط زیست بوده که به دلیل زیبایی ظاهری، هزینه کم، نصب آسان و …. مورد توجه قشر عظیمی از جامعه قرار دارد. کاربرد چوب پلاست ها با توجه به طبیعت دوست بودنشان بسیار بوده و در اماکن مختلفی قابل استفاده است.
شرکت آوا چوب از بزرگ ترین تولید کنندگان چوب پلاست ایرانی در کشور بوده که می تواند شما را در طراحی، اجرا و خرید پروفیل چوب پلاست یاری دهنده نماید. آوا چوب با علم بر کاربرد چوب پلاست ها و با هدف ارائه بهترین نوع آن در سراسر ایران آماده خدمات رسانی به شما هم میهنان عزیز است.